食左好多年嘅甜品店,同朋友喺屯門食完飯嘅指定動作,有時明明唔係要去嗰度附近都會專登落車買返屋企,因為真係好好食👏🏻 今次又同朋友去食,忍唔住叫到成檯都係。 🟥 岩鹽拖肥Oreo 鮮忌廉窩夫呢個窩夫真係一定要試,佢個拖肥唔會太甜,上面仲加咗香脆嘅果仁同曲奇,同鬆軟嘅窩夫真係好夾。對於我地呢啲Oreo控,仲要連雪糕都揀埋曲奇味,食完真係相當滿足。🟨 焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫每次嚟嘆甜品我都要食呢個,係格仔餅嘅高配版,佢地落焦糖脆脆真係唔手軟,超多!個窩夫真係好蛋同麵粉香!今次我再加埋麻糬係入面,口感再豐富咗!我仲配埋豆腐味雪糕,都幾正!🟧 鐵觀音茶醬麻糬窩夫首先一嚟已經比佢menu個賣相吸引咗,實物都真係好靚!佢最特別嘅係麻糬就咁成塊上碟,煙煙韌韌,麻糬控一定唔可以錯過!佢另一個重點鐵觀音茶醬都真係有好香濃嘅茶味,唔會死甜,配埋窩夫就啱啱好。雪糕我就揀咗呢排大熱嘅開心果味,都好正。 🟫 炸燒賣 (椒鹽)、波波拼盤 (麻辣)又係必叫項目,燒賣配埋泰式醬真為好惹味!朋友鍾意食麻辣,所以波波就揀左麻辣粉,裡面有燒賣、花枝丸、魚蛋同薯條,個人覺得麻辣味可以再強啲會更惹味。🟨 鹽酥雞粒、炸雞軟骨

🟥 岩鹽拖肥Oreo 鮮忌廉窩夫

🟨 焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫

🟧 鐵觀音茶醬麻糬窩夫

🟫 炸燒賣 (椒鹽)、波波拼盤 (麻辣)

🟨 鹽酥雞粒、炸雞軟骨
雞粒份量多,炸到鬆鬆脆脆,點埋泰式醬,大家勁快就清咗成碟!炸雞軟骨就正常發揮。

🟪 脆Q地瓜球
勁大粒!外脆內煙韌!裡面中心好似有啲芋泥咁好好食!

🟦 港式懷舊咖哩三寶
豬皮夠軟淋,蘿蔔都幾甜,魚蛋就普通,不過個醬汁唔係普通咖哩,係加埋平時食雞翼尖果浸蒜蓉辣椒味,夠晒惹味冇得輸!

🟩 飲品
近排盡量少飲凍嘢,估唔到呢度都有熱飲選擇,我揀咗蜜桃茶,好香又唔甜。我朋友就揀咗杯都唔錯嘅益力多乳酸,同埋杯超啱打卡嘅「藍天白雲」,個樣勁靚!佢話飲落去酸酸甜甜咁,好舒服同解膩。