2022-07-28
作為全世界最高嘅中菜廳,好開心可以光顧,同另一半慶祝生日。因為呢間餐廳嘅窗口位唔多,所以如果大家想坐到嘅話一定要預先預訂同埋同職員講聲,佢哋會幫你remark,再作安排。好開心嗰日非常好天,我哋就order左兩個promotion set lunch.(1) 三小點- 個叉燒值得推介,因為廚師話嗰隻豬係係用特別嘅飼料培植。另外一個餸係帶子,味道都唔錯。(2) 蟹蓋- 份量非常豐富,食落去嘅時候淡淡蟹肉,調味亦都好好,熄晒成個之後亦都唔會覺得好油膩。(3) 酸辣湯- 個人認為比較辛辣。(4) 鮑魚海參- 成個午餐最出色嘅一道菜。😌😌鮑魚口感非常出色爽口彈牙,醬汁配得剛剛好。海參口感亦都掌握得好好,足見師傅嘅廚藝。(5) 石斑炒飯- 呢個餸就比較失望,因為食落個魚有腥味🤧🤧啲飯亦都唔係特別香。。。。甜品就冇影相啦😂😂總括而言,我覺得景觀方面係無敵嘅,不過食物方面就...同價錢好似有少少唔成正比。我相信香港會有更好嘅選擇🙈😂不過點都好都係一個好好嘅體驗😃
(1) 三小點
(2) 蟹蓋
(3) 酸辣湯
- 個人認為比較辛辣。
(4) 鮑魚海參
(5) 石斑炒飯