我只想同間舖嘅老板講,你有心係香港開檔做得耐就唔該做多啲功夫同請多啲人,要慳錢就唔好做,我今日4點去食唔係午飯最忙時間,見到幾個員工做到唔停手都處理唔晒成場客人,做到佢哋都有少少手忙脚亂,不過見到佢哋都盡力做,客人都理解無發脾氣,但間舖就真係有太多改善嘅地方:1.請多個人做收銀兼樓面啦,我見收盤阿姐去後面廚房食飯時,成間舖滿客無人收枱,樓面員工太忙根本行唔開去收盤、清潔,要客人自己收盤先有位食2.下午茶餐飲品不能更改,要跟價錢牌上圖片一樣,太攪笑,加錢轉都唔得,太唔靈活啦3.主打清真牛肉麵所以好多伊斯蘭教及其他外籍客人(今日半間舖嘅客都係) 但電子叫號取餐只講廣東話無英文又無顯示牌,外籍客人白等唔知已經可以取餐4.細碗不足得幾隻,見一家大細客人想攞隻碗分食都無晒另外讚嘅地方:1.收銀個男仔真係好員工,咁忙都無任何態度差或發脾氣,睇得出有盡力處理出餐及同客人溝通有咩賣晒要更換等等雜事,之後有空閒仲主動行出去收盤送餐,香港後生仔員工已少見,不管佢係咪國內新移民都要讚,好榜樣!2.食物價錢合理,味道唔差,牛肉麵都幾好味,快餐價錢算係咁,另外牛肉夾餅係即做,入口仲係熱,抵讚,不過等出餐時間就等

2.下午茶餐飲品不能更改,要跟價錢牌上圖片一樣
,太攪笑,加錢轉都唔得,太唔靈活啦

4.細碗不足得幾隻,見一家大細客人想攞隻碗分食都無晒

另外讚嘅地方:
1.收銀個男仔真係好員工

2.食物價錢合理,味道唔差,牛肉麵都幾好味
,快餐價錢算係咁,另外牛肉夾餅係即做,入口仲係熱
,抵讚,不過等出餐時間就等咗耐啲

3.有洗手地方(非洗手間內) 俾客人用幾方便

4.其實今次賣蘭州麵算幾好生意,比上兩手賣炸雞同漢堡應該有得做,不過老板要多聽意見改善一下,或落舖睇睇

總括嚟講我都會返頭再幫襯
,希望下次有改進,吸引更多回頭客啦(包括好多外籍客)。
蘭州清真牛肉麵
蘭州清真牛肉麵