2023-02-08
成日去筲箕灣東大街食嘢 🧐🧐 今次嚟新開嘅四川重口味試吓 !! 食店光猛闊落 , 有 2 層 , 今次我哋坐喺窗邊位置 , 店員話呢個位置望出去有電車經過 🚋🚋 風景一絕 ! 餐牌圖文並茂 😛 岩曬我呢 d 唔想睇字嘅懶人 , 選擇豐富 , 重點係呢度嘅菜式全部都可以揀唔辣同埋辣度 👍🏻👍🏻 一大班朋友嚟的話 , 怕辣或者食到好辣嘅朋友都容易點餐 ! 抵讚 !! 👍🏻👍🏻招牌酸菜魚 (脆鯛魚) ($168)最鍾意食酸菜魚 , 價錢合理 , 份量都幾多 , 入邊除咗有白滑嘅魚片 , 仲有海量嘅酸菜 , 娃娃菜同薯粉 😲😲 娃娃菜索曬 d 酸菜魚湯 , 超好味 !!涼瓜炒蛋 ($58)呢個係食店嘅推介菜式 😋😋😋 同埋嗌咗辣嘢 , 食苦瓜可以減辣 , 所以試吓 ! 果然冇推介錯 , 好好食 !! 苦瓜爽脆唔硬 , 亦唔會好苦 ! 蛋有蛋香 , 調味啱啱好, 唔會太鹹 , 重點係超級滑 😳😳 真係好好食呀 !! 大家一定要試吓 !!麻香辣牛肉 ($58)份量超多 , 牛肉用咗牛展 😁 性價比十分高 ! 麻辣重口味 , 越食越過癮 !!古法龍抄手 (韭菜餃) ($48)有 2 隻大大的 + 3
最鍾意食酸菜魚 , 價錢合理 , 份量都幾多 , 入邊除咗有白滑嘅魚片 , 仲有海量嘅酸菜 , 娃娃菜同薯粉 😲😲 娃娃菜索曬 d 酸菜魚湯 , 超好味 !! 涼瓜炒蛋 ($58)
呢個係食店嘅推介菜式 😋😋😋 同埋嗌咗辣嘢 , 食苦瓜可以減辣 , 所以試吓 ! 果然冇推介錯 , 好好食 !! 苦瓜爽脆唔硬 , 亦唔會好苦 ! 蛋有蛋香 , 調味啱啱好, 唔會太鹹 , 重點係超級滑 😳😳 真係好好食呀 !! 大家一定要試吓 !! 麻香辣牛肉 ($58)
份量超多 , 牛肉用咗牛展 😁 性價比十分高 ! 麻辣重口味 , 越食越過癮 !! 古法龍抄手 (韭菜餃) ($48)
有 2 隻大大的 + 3 隻中型嘅韭菜餃 , 韭菜味濃 , 餃子實淨足料 ! 😋
大話七 ($28)
食完咁多重口味又辣辣地嘅野食 , 飲番杯話梅七喜 , 酸酸甜甜 , 又有氣 😆😆😆 好爽好夾 !! 食到飽飽 , 2 個人賣單都唔使 $400 , 食物好食 , 性價比高 , 推介大家嚟試吓 !! 🤗🤗