2021-11-07
灣仔西餐有唔少foodies都係推呢間,而我見到好多posts都食佢Mac n cheese,我就決定試一試佢!點知去到先話賣晒😭勁失望,不後最後嗌咗其他嘢食都唔錯🍝.1️⃣ 𝗧𝘆𝗽𝗵𝗼𝗼𝗻 𝗦𝗵𝗲𝗹𝘁𝗲𝗿 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗶 ($𝟭𝟲𝟬)揉合咗港式避風塘口味嘅蟹肉意粉🦀🍝xo 醬同埋炸蒜都令成個意粉食起上嚟充滿油香,仿如置身大牌檔🤣幾特別嘅一個pasta,但略嫌份量少.2️⃣𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗕𝗶𝗮𝗻𝗰𝗼 ($𝟭𝟭𝟴)藍青口嘅味道超級鮮甜!建議一定要連湯食,因為真係好吊得起青口肉嘅甜味。店員仲會畀個碗仔我哋另外裝殼,都幾貼心。個人覺得附送嘅一塊麵包仔作用不明🤣唔算係好吸收到個湯.3️⃣𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗹𝗮𝗺𝗮𝗿𝗶 ($𝟭𝟭𝟴)炸魷魚圈好多地方都有,呢度就做得幾香口!炸粉唔會太厚之餘仲灑咗啲辣粉調味,而魷魚都爽口唔韌,送酒唔錯!(利申無嗌酒).性價比:🌕🌕🌑🌑🌑美味度:🌕🌕🌕🌖🌑獨特性:🌕🌕🌕🌗🌑
2️⃣𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗕𝗶𝗮𝗻𝗰𝗼 ($𝟭𝟭𝟴)
3️⃣𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗹𝗮𝗺𝗮𝗿𝗶 ($𝟭𝟭𝟴)
性價比:🌕🌕🌑🌑🌑
美味度:🌕🌕🌕🌖🌑