2023-02-22
話說Shake Shack一直有漢堡界嘅王者之稱🍔,喺美國應該冇人唔識。自從2018年打入香港市場,已經成功擴展開咗好多分店🏬,超鍾意漢堡嘅老公仲會時不時都外賣返嚟食。最近Shake Shack推出全新甜辣蜜糖系列,期間限定,即刻嚟嚐鮮😋!▶️甜辣蜜糖脆雞堡🍔($63)即叫即炸嘅炸雞澆上甜辣蜜糖醬汁,非常juicy又邪惡,搭配清新嘅椰菜絲同爽甜嘅青蘋果,口感豐富到不得了!而其中最驚喜係個青蘋果絲,酸酸甜甜好開胃,又減少炸雞嘅油膩感,非常特別!▶️ShackBurger🍔($54)芝士漢堡配生菜、番茄、及ShackSauce,100%純安格斯牛肉製作成漢堡扒,一啖入口,肉汁喺口中爆開,隨之而來係多重口感,生菜嘅爽脆中和咗漢堡扒嘅油脂,加上番茄嘅酸甜,清新又美味!▶️甜辣蜜糖脆雞粒🐥($40/6粒,$56/10粒)香脆嘅炸雞胸肉醮上秘製甜辣蜜糖醬,刺激味蕾又適合一家大細分享。份量仲可以根據個人需要揀6件或者10件,大胃王嘅我就一定係食10件喇!▶️Milk Tea Shake🥤($42)香港限定嘅奶茶奶昔一定係必試,creamy絲滑,用來配炸雞漢堡真係一流!▶️Lemonade🥤($25/細杯)超清
▶️甜辣蜜糖脆雞堡🍔($63)
▶️ShackBurger🍔($54)
▶️甜辣蜜糖脆雞粒🐥($40/6粒,$56/10粒)
▶️Milk Tea Shake🥤($42)
▶️Lemonade🥤($25/細杯)
超清新之選,次次食都一定飲返杯,炎炎夏日飲更加係恩物。