2020-11-28 576 views
話説行完山之後就坐車去到西貢市中心, 大家都知道西貢碼頭附近食肆林立, 咩野食餐廳都有, 所以響果度住嘅話絕對係餓你唔死, 重可能食到你肥都似不過我因為太耐冇去舊式茶餐廳嘅關係, 好掛住當中嘅炒粉麵, 所以就選擇左一間其貌不揚嘅茶記食個下午茶了好少茶記嘅下午茶可以比到肉絲炒麵, 咁個麵底都脆口, 乾身唔油膩, 邊位有少少燶燶地更增加風味, 上面嘅芡汁同埋肉絲好多, 芶芡效果好好所以個芡唔會食到化水,而肉絲都好新鮮唔會梅, 整體都幾好食星洲炒米就相比下比較失色, 因為唔辣, 只係得薑黃粉調色但冇果種辣去刺激味蕾, 我期望佢咖哩粉會落重手d, 不過都炒得好乾身, 要有嘅野都有, 例如火腿絲, 蝦肉, 叉燒絲, 蛋絲等等, 明明炒得好好但調味保守搞到浪費左個炒底, 可惜d凍檸茶好大杯呀, 不過比較甜, 建議少甜少凍, 岩岩行完山記得要補充水份呀最後埋單兩個各47蚊, 價錢還可以啦, 但環境舒服自在

最後埋單兩個各47蚊, 價錢還可以啦, 但環境舒服自在
2020-11-26