2020-11-14 1517 views
當知道左呢間餐廳嘅背景之後,我受到感動決定要黎拜訪一下。首先,佢係一間社企餐廳會聘請更生人士、弱智人士,報導亦曾提到負責人即使5年無糧出,都想出力幫下呢班社會未必接納嘅人。寧願負債,佢都願意繼續派免費飯比啲無家者,或者係以一個較低嘅價錢去供應飯餐比社會上有需要嘅人士,頓時令我諗起Matthew25:40講嘅「我實在告訴你們:凡你們對我這些最小兄弟中的一個所做的,就是對我做的。」呢種基督精神好值得大家去學習,另外餐廳嘅裝潢係用咗我最喜歡的一句說話😇“We love because He first loved us.”(1 John 4:19)大家有時間都可以去試下,大大力推介韓式厚蛋吉列豬扒吐司,熱辣辣,真材實料,直頭好似飛咗去韓國一樣🍞😋另外餐廳旁亦有售賣一些信仰有關嘅小飾物,大家不妨餐後去逛逛,收益都係用來幫助有需要嘅人士享用食物💖

(1 John 4:19)