2023-09-27
今晚約左朋友食元氣🥰見到推出「黑白祭」新餐牌😬今次主要以我喜愛既左口魚及鰻魚為主題😉即刻叫黎試下先😊🧡我地叫左極上厚切鰻魚壽司🍣一片厚實鰻魚放係醋壽司飯上🤗增量足足一倍既鰻魚完全遮蓋了壽司飯架😎口感絕佳🤤🧡鰻魚蛋他他軍艦🥰配搭紫菜和元氣雞蛋沙津他他醬🤗蒲燒鰻魚食落有帶點酸酸甜甜味道😉我鍾意淋上附加香甜鰻魚汁😬令味道層次增添不少😎🧡炙燒左口魚裙邊經過炙燒令魚油迫出帶焦香😍魚肉入口即化口感鮮嫩😍 魚油甘香細膩🥰讓人胃口大開要再Encore🥳🧡鹽蔥醬油左口魚裙邊打開蓋就傳來鹽蔥香氣🤤包住中間紫蘇葉與鮮嫩口感左口魚一口咬下😊鮮味十足 🥰另外兩款左口魚裙邊軍艦及鰻魚芝士脆卷剛巧售罄🥲今次新Menu’s 咁豐富🍣中秋再約埋朋友一齊去元氣歡度中秋先😬順便攞埋個燈籠返屋企賞月🎑🥰