2024-07-02
上次同朋友食過覺得好好味, 所以今次再次探訪位於旺角 T.O.P 商場五樓的柞木炭家柞木炭家由店員負責燒烤,全程有店員跟進,吃得安心,而且食物種類繁多,有海鮮,豬類及牛類,更有小吃,面及石鍋飯店員先提供六款前菜,泡菜,醃蘿蔔,海帶,薯仔沙律,菠菜及芽菜,更有芝士粟米放在烤爐上慢慢烤熔壽喜燒和牛西冷(2件)呢個我覺得去柞木炭家是必食嘅菜式 , 亦都係成餐飯最好食嘅菜式 ,和牛肉質軟嫩 , 入口油花感重 , 中間夾住細細舊飯仔 , 甜甜地嘅醬汁加和牛油花 , 呢個組合好好食慶州黑毛豬盛合配生菜豬梅肉、豬五花、豬腸、豬皮同豬頸肉 , 店員燒完擺放得好吸睛 , 每款都燒得好好味呀!豬梅肉香甜軟嫩 , 豬腸冇蘇味同臭味,入口鮮嫩爽脆 , 豬皮爽彈黑水冷麵雪梨水做底嘅冷麵 , 冷麵口感有彈性 , 加入酸醋同埋黃芥末 , 非常清新解膩燒海鮮拼盤海鮮有四款:扇貝、鮑魚、蜆、貴妃蚌店員會加牛油/蒜頭去一齊燒 , 火候剛剛好,食落都好鮮甜 , 最鍾意鮑魚同蜆西柚乳酸梳打/ 青瓜青檸梳打梳打特飲以西柚果肉製成,迷人的粉嫰色,好適合打卡, 乳酸入口清新解渴。青檸梳打酸爽清新, 冰涼透涼。
壽喜燒和牛西冷(2件)
慶州黑毛豬盛合配生菜
黑水冷麵
燒海鮮拼盤
海鮮有四款:扇貝、鮑魚、蜆、貴妃蚌
西柚乳酸梳打/ 青瓜青檸梳打
青檸梳打酸爽清新, 冰涼透涼。