2024-03-26
朋友升職請食飯😬今次去左位於灣仔地鐵站附近秋田鐵板燒刺身專門店😬除咗每道食材非常新鮮之外🙌無論係師傅或店員服務態度親切👍成晚食得好開心🥰✨餐前小食雞泡魚干🐡及沙律醋沙律🥗食哂準備開餐了🤗✨鵝肝蒸蛋非常嫩滑☺️嫩嫩蒸蛋上有較濃味既鵝肝👍仲食得到嗶嗶啵啵的魚子架😌鮮味十足‼️✨✨鹿兒島霜降和牛🐮和牛油脂豐富🤗選了薄燒聽師傅建議煎至3成熟🤩入口即化裡面包咗蔥蒜🧄慢慢咀嚼先感受和牛軟滑又唔會成口油膩感🥰搭配炸蒜片與昆布鹽及芥辣別有一番風味😍鮮活龍蝦每人半隻😬現切龍蝦非常新鮮😌廚師先將龍蝦肉去殼切件翻炒😊點埋龍蝦膏醬食滋味滿分💯✨原隻鮮活南非鮑魚口感Q彈又帶軟滑配上忌廉海苔汁☺️真係覺得師傅煎既鮑魚真係好好食🤤✨香煎頂級鵝肝好大件☺️平時咁大舊鵝肝會食到成口油🫠但呢度就一啲都冇🤗入口即化點埋黑醋食好唔錯🥰✨龍蝦清湯用返剛剛龍蝦🦞頭部分煲成清甜又濃郁嘅清湯🤤趁熱飲真係好鮮甜👍✨秋田炒飯以雞蛋煙肉炒勻🥓米飯粒粒粒分明非常Q彈😬好有鍋氣夠哂香🤗✨炒野菜入面有椰菜🥬金菇及靈芝菇😊簡單加鹽炒勻再焗一分鐘左右就食得喇😊✨甜品有誠實豆沙包😂師傅自製餅皮配搭豆沙餡微甜而不膩🤤✨最尾食埋茶味🍵濃厚既綠茶雪糕🍧這餐飯真心食
✨餐前小食雞泡魚干🐡
✨鹿兒島霜降和牛🐮