2019-11-04 2137 views
今次係本人第一次光顧的經歷。因為今日想食碗粥就完成晚餐。所以同事推介我試這間食店。因為收得比較夜。我可以慢慢嘆。其實開始時我係抱著應該會好平價的心態去光顧。但我太天真了⋯⋯那裡粥的款式真係很少⋯但這裡選擇又很多元化。有人食小食、有人食飯、有人食甜品。各式各樣大家可以自由選擇。我今次選擇了雞粥。因為想試吓這裡的生滾粥夠唔夠棉。老實講真係幾好食。雞件夠大件。當然件數又唔算多。但都幾夾。沒有花生和只有少許蔥花。喜歡食這兩樣的朋友留意。個碗都夠大。一個女人仔食宵夜都接受到。最後我想講這裡人手安排都幾亂。我點單後等了很久都沒有食物。但人哋隔離遲啲到都已經食緊。還要係飯類。但又未至於唔夠人手。只是人手安排方面差少少。最後總結:如果想食粥唔推介。因為堅城其實很多粥店選擇更多。但甜品我就好想試一試。因為我見佢哋用粥碗盛裝。那變相碗甜品就好大碗

灣滑雞生煲粥
2019-10-22
$31 (Dinner)
灣滑雞生煲粥