2025-01-25 0 views
呢間大排檔係我有一日去深水埗買嘢,再兜上去食南山白汁冰,途經參觀見到ge ~我好鍾意周圍去睇香港舊式屋邨,自己本身亦喺坪石邨長大,真心覺得好靚而呢間 有心思 令我非常有親切感,因為我以前成日朝早都會去牛池灣志興飲早茶,點心好食🤤又夠平,我最鍾意坐出邊,尤其是係秋冬嘅時候。太陽照射落嚟又有一浸涼風吹過,非常和暖🥰。不過好可惜佢已經冇做早市。去食 有心思 嗰日,佢係6:00點鐘開。我去到現場剛好就係日照👉🏻黃昏🌆👉🏻夜晚🎑可以睇到天空嘅變化,非常有氣氛。我哋叫:沙嗲金菇肥牛粉絲煲,一上菜極滾🔥會聽到🧏🏻‍♀️氣泡翻騰聲音,而肥牛似手切有一點嘅厚度。另一個菜式係:鮮魷蒜蓉蒸茄子🍆,非常特別,係我未見過菜式。佢兩款菜式都係好食,味道啱啱好,同出面啲大排檔比佢係偏淡嘅。其實佢仲有好多其他嘅菜式都好特別係我未見過嘅,下次我會再去試返。

另一個菜式係:鮮魷蒜蓉蒸茄子🍆,非常特別,係我未見過菜式。