2016-03-08 334 views
朋友介紹呢間樓上西餐廳, 坐落旺角位置好方便, 亦都好易搵, 打開電梯門就見到呢個招牌原來呢度除左有西餐食外, 仲有得飲酒同掟飛標, 食完野意猶未盡都可以飲下野再傾下計我地點左個Premium Set Dinner二人餐($338), 包餐湯 (呢客係磨菇湯, 好重菇味, 唔錯!)沙律二選一, 呢款係麻醬蕃茄沙律 - 蕃茄夠多汁, 但麻醬就略為少左D, 下面既蔬菜未能點到有醬汁可選2款小食, 我地點左惹味amour肉丸雙重奏及蒜香牛油鷄翼肉丸味道有少少甜味, 配埋底下滑口薯容一齊食, 一口一粒, 唔錯! 而蒜香牛油鷄翼味道超正, 隻隻熱辣辣, 一上枱已經聞到佢既蒜香味, 皮香肉嫩!六款主菜選一 (美國雪花西冷牛扒)份量適中, 柯打要七成熟,, 見到肉裏仍然帶有少少紅色, 用刀可輕鬆切開, 肉質幾JUICY, 配埋兩球薯容, 可二人SHARE下!另一款主菜點左疍香卡邦尼意粉 - 意粉夠晒口感, 配料有煙肉, 菇及疍, 撈勻隻疍後, 每條意粉都充滿住疍黃汁, 非常香滑, 我鍾意!!期間突然見到餐牌上有炸水牛芝士條($62), 芝士控既我又失控啦, 一於落單見到嘛..............
六款主菜選一 (美國雪花西冷牛扒)
見到嘛.................?! 香脆外皮包住香滑水牛芝士, 一咬一拉, 就好似食緊薄餅效果咁, 配埋沙律醬一齊食仲無咁"漏", 令人滿意!
套餐包甜品及飲品, 今晚甜品係木糠布甸, 細細杯但味道唔錯, 質感香滑又甜度適中
最可惜明天要返工, 否則可以食完再叫杯飲品慢慢RELAX下, 唯有下次先啦~~

2016-03-07
$250 (Dinner)
  • 疍香卡邦尼意粉
  • 蒜香牛油鷄翼