2017-05-16 1109 views
今晚約了兩個妹妹去觀塘試新野,因為見過Openrice 內的食評都算好多好評,就揀左呢度食西餐。Parma ham melon-火腿唔會干身,好香肉味,配上蜜瓜,簡直係絕配👍👍👍水牛城雞翼-炸得好香脆,有少少辣味,如果加埋附上秘製醬汁就更正😋😋😋焗蟹肉海鮮餅-焗烤得好香,蟹肉夾埋海鮮粒就更好味。叫了3隻法國美人魚蠔($65)-老婆話個名好靚要試下,而細妹妹唔吃生的,所以我們每人一隻,隻蠔唔算大又唔算厚身,而係蠔味都幾鮮,仲有海水味墨西哥玉米片伴辣肉碎($98)-個樣有些似肉醬意粉不過換咗玉米片,玉米片好香脆,肉碎唔算好辣,連埋玉米片一起吃都好好味👍👍👍美國焗薯皮($88)-薯皮焗得好香脆,薯仔味濃,連埋D香脆煙肉就更加正,我反而沒有點醬汁。頂級天然安格斯牛 rib eye 16oz($538)-牛肉味濃,完全無根,因為妹妹唔食生嘅,所以七成熟,雖然係咁都唔靭,外皮燒得好香,我沒有點汁,因為牛排靚,完全不用加調味料。因為叫咗牛扒,所以老婆叫了杯House wine($52),我試了一口,都幾好味。甜品要了3種,心太軟、拿破侖、芝士餅。心太軟的朱古力好流心,而味道好濃郁。拿破侖內的餅做得好

Parma ham melon

水牛城雞翼

焗蟹肉海鮮餅-焗烤得好香,蟹肉夾埋海鮮粒就更好味。
焗蟹肉海鮮餅

法國美人魚蠔

墨西哥玉米片伴辣肉碎

美國焗薯皮

House  wine

甜品要了3種,心太軟、拿破侖、芝士餅。
心太軟的朱古力好流心,而味道好濃郁。
心太軟

拿破侖內的餅做得好脆, cream仲好味,唔算太甜。
拿破侖

芝士餅唔會好實,食落好鬆軟,芝士味濃。
芝士餅

Parma ham melon