2013-07-13 67 views
今日又同男友去食飯, 朋友介紹左黎間日本野比我地!!位於金鐘商業區, 到左7,8點明顯係比較少人好寧靜!!果果打工仔放工都趕曬出街返屋企,好少會再留係公司附近食飯!!但我就覺得係另一種風味!!叫左鹿兒島豬手八定食 同一個鍋燒麵定食有好多野食A~好豐富 前菜有兩小碟, 有野味小魚另一碟係蝦,鴨胸肉,甜蛋同昆布!!食落非常開胃, 簡直係一流!!仲有刺生一碟,一碟有三件三文魚新鮮肥美, 厚感極好..讚!!煮物-炸魚+茄子+豆腐+羅白味道很好!!不會太咸..清甜可口!!味憎湯-我好鐘意飲但係咸左少少 主菜大豬手八-豬手八炸得好脆好香口完全唔油膩, 外脆內軟再配上沙律菜非常健康仲有一件炸南瓜+炸生蠔真係非常豐富!! 已經食到好飽啦!!鍋燒麵-係肥牛日式湯烏冬熱騰騰好好味呀, 我最鐘意就係日式豉油湯甜甜地好好味!! 個菜又入曬味喎..真係好正!!雖然已經食到好飽但係都要食曬佢真係太好味la~!!! 到左甜品啦!!超級正豆aaaaa本來以為係一個雲尼拿雪糕,一食落口...嘩...好好味呀!! 係柚子味既雪芭一食落口即溶,好清甜唔會太過甜..食飽飯再食都仲得!!而且配埋個芝士caKE 係超
今日又同男友去食飯, 朋友介紹左黎間日本野比我地!!
位於金鐘商業區, 到左7,8點明顯係比較少人好寧靜!!
但我就覺得係另一種風味!!
叫左鹿兒島豬手八定食 同一個鍋燒麵
定食有好多野食A~好豐富
食落非常開胃, 簡直係一流!!
仲有刺生一碟,一碟有三件
三文魚新鮮肥美, 厚感極好..讚!!
煮物-炸魚+茄子+豆腐+羅白
味道很好!!不會太咸..清甜可口!!
味憎湯-我好鐘意飲但係咸左少少
鹿兒岛豬手八定食
主菜大豬手八-豬手八炸得好脆好香口
完全唔油膩, 外脆內軟
再配上沙律菜非常健康
仲有一件炸南瓜+炸生蠔
真係非常豐富!!
已經食到好飽啦!!
鍋燒麵
鍋燒麵-係肥牛日式湯烏冬
熱騰騰好好味呀, 我最鐘意就係日式豉油湯甜甜地好好味!!

個菜又入曬味喎..真係好正!!
雖然已經食到好飽但係都要食曬佢真係太好味la~!!!
芝士CAKE+柚子雪芭
到左甜品啦!!超級正豆aaaaa

係柚子味既雪芭一食落口即溶,好清甜
唔會太過甜..食飽飯再食都仲得!!
而且配埋個芝士caKE 係超讚!!
芝士味濃, 而且又唔會雪得太硬!!

好鐘意好鐘意..真係好鐘意!!

餐廳個裝修又高級有品味!!
員工服務態度又好又親切!!

2013-07-02
$210 (Dinner)
鹿兒岛豬手八定食
鍋燒麵