2024-08-03
小野人位於將軍澳南~Donki旁邊的一條食街,好容易搵到嚟呢度主要都係食串燒,必食嘅就係佢哋嘅羊肉串❤️落單之前職員溫馨提示,如果唔食得辣就記住Remark,我當然唔使啦😍😍上次念念不忘佢哋嘅重慶酸辣粉,勁辣嘅湯底同埋煙靭嘅紅薯粉食到又熱又過癮,加上芫荽香味以及勁多花生,辣得來又有香脆嘅口感泰式Q彈小豬頸肉咬落口感十足,呢間舖好窩心地用一個細細嘅熱pan幫助保溫,令到串燒keep住熱度,on top加嘅孜然粉都非常惹味虎皮尖椒食落非常過癮,口感Juicy同埋偏辣;串燒海蝦嘅蝦肉都好彈牙👍食串燒都好鍾意燒韭菜同埋蘆筍,因為自己燒嘢食嘅話好難唔燒焦+燒得好食😋koka嘅蔬菜類燒得幾好,又有孜然粉嘅辣味,可以中和肉類的油膩清酒煮蜆嘅粉絲可以當做主食,娃娃菜吸收咗湯底嘅味道好清甜,而燒蠔熟得啱啱好,咬落去好juicy,蠔🦪殼內部沒有燒焦飲品方面,我哋叫咗超大杯森林水果茶,入邊有切片嘅士多啤梨、藍莓同埋薄荷葉,果味濃郁飲完一杯唔夠喉,另外仲叫多咗杯檸檬梳打Tim!
飲完一杯唔夠喉,另外仲叫多咗杯檸檬梳打Tim!