2024-10-05
話說之前見到巴打出post 講米線,今日咁橋啱時間出嚟食個tea,所以去左厚福街呢間雲桂香食late lunch點知未食就已經嬲左4點入去餐廳都無乜人,每檯都係單丁客有2餐4人檯,一張就一個男人坐,一張就一個女仔坐。咁我就想同個女仔坐啦,點知個阿姐話唔得!要我同個男人坐我明,因為個女仔就快食完,所以個阿姐想free 返張4人檯出嚟嘛,但我都直接問佢「點解我唔坐得呢度?」個阿姐繼續唔理我自己行去印QR code如果唔係有巴打加持話好食,平時嘅我已經擰轉頭走左,做乜食餐飯都要受氣我叫左紅薯粉酸辣粉加冬菇同滷大腸佢啲餸要$9個,但個份量無$9咁多囉!冬菇細粒得嚟又唔去椗,滷大腸唔係厚身嗰款切得好薄薯粉就粗嗰款,但量都係唔多,湯底又水葱花唔多粒又無芫荽雖然巴打話好食嘅係米線,但我唔expect d餸咁差喎叫埋杯凍檸茶埋單$56,貴到啊早知去返大家樂食tea好啦講返阿姐唔俾我坐嗰張4人檯,最後都係入左2個單丁客,咁點解阿姐唔俾得我坐先!!!4點呢個鐘數可以有幾多客啊最後埋單淨係收BOC pay alipay cash 同微信支付,八達通都無就知唔係做本地人生意啦Ok 無下次
點知未食就已經嬲左
4點入去餐廳都無乜人,每檯都係單丁客
我叫左紅薯粉酸辣粉加冬菇同滷大腸
薯粉就粗嗰款,但量都係唔多,湯底又水葱花唔多粒又無芫荽
雖然巴打話好食嘅係米線,但我唔expect d餸咁差喎
叫埋杯凍檸茶埋單$56,貴到啊早知去返大家樂食tea
Ok 無下次