2022-03-22
元朗嘅cafe都唔少,我喜歡周圍試,但無幾多間會再訪。Sole係例外,我同屋企人、朋友食過三四次,每次都覺得好滿意。餐廳對食材品質、調味、烹調方法都好有一套,廚師用心,味道就是有分別😋🍝 日式蟹膏醬松葉蟹肉忌廉意大利麵 $118蟹肉份量多,肉質彈牙又完整,一塊一塊蟹肉咁食比拆絲嘅實在好多。麵嘅質地啱啱好,掛到醬汁之餘唔會太稔身。蟹膏醬拌忌廉,鮮香但唔膩,加埋幼嫩蘆筍,成碟清曬。🍳 All Day Breakfast Lite$88素食好選擇💚 個大啡菇好好食,表層烘到稍稍乾水,咬開內裏嫩滑多汁,而且菇香超濃。一般我不是太fancy大啡菇,因為好多餐廳整出黎常常太水狀或太乾,呢個真係令我愛上😍 滑蛋大家睇下張相就知幾嫩滑,仲好好手勢捲個靚圈收尾。加埋綠紫兩色爽口沙律菜🥗 新鮮之餘賣相又靚✨ 牛油果熟成又好,拼麵包後香滑又飽肚。Crunchy Caramel Latte (hot) $45奶泡打得豐盈又穩定,有焦糖脆脆全杯飲到底都夠甜。Latte (hot) $38純粹小熊🐻Latte太可愛,見到都開心 🥰💯 最後,店子簡約純白裝修環境好靚,一排落地窗,門口座位窗台設計,頗有休閒路邊風,打
🍝 日式蟹膏醬松葉蟹肉忌廉意大利麵 $118
🍳 All Day Breakfast Lite$88
奶泡打得豐盈又穩定,有焦糖脆脆全杯飲到底都夠甜。
Latte (hot) $38
純粹小熊🐻Latte太可愛,見到都開心 🥰💯
最後,店子簡約純白裝修環境好靚,一排落地窗,門口座位窗台設計,頗有休閒路邊風,打卡都好靚🤍