2019-01-25
喺沙田新城市廣場見到呢間三星台菜食堂,即刻畀佢門口張poster嘅海膽魯肉飯吸引住 😍😍😍今晚要食你!!!😂 入面環境都寬敞而且坐得舒服👌🏼侍應哥哥好笑容好好服務,見我拎住個大袋,專登擔張凳畀我放😁麻辣三星牛肉麵 -- 牛嘅份量十足,有牛展牛筋同牛肚🐮全部大大嚿,又淋又入味😋不過都真係幾麻幾辣,唔食得辣嘅朋友可以叫番紅燒或者番茄湯底🍅海膽魯肉飯 -- 碗飯一上嚟嘅時候簡直可以用閃閃發光嚟形容🎇海膽嘅份量多到鋪滿成個飯面😲完全遮住左啲滷肉飯!上面再加咗三文魚子,全部都勁新鮮晶瑩剔透😍😍冇諗過喺台式餐廳都可以食到海膽之餘亦都冇諗過滷肉飯同海膽竟然係咁夾。兩款海膽全部都大大件,入口即溶,超鮮甜😋😋現炸沖繩大魷魚配咗泰式酸辣醬同埋蛋黃醬。炸到金黃色又唔油超好食❤超級水果茶👍食完都仲意猶未盡,最後再加多個半價嘅甜湯,總共有五款自選配料,簡直係完美嘅happy ending😇
超級水果茶👍