2019-01-19
九龍城最多就係泰國菜, 同男友蕩黎蕩去之後男友見呢間有泰國菜同越南菜夠多選擇就揀左呢間😅 (佢係兩間舖位痴埋一齊一間越南一間泰國可以互相點另一間嘅菜式)兩個人叫咗個細酸辣海鮮湯,泰式金邊粉,馬拉盞通菜,無骨鳳爪沙律,新鮮芒果甜品同拉椰糕甜品 (其實最後都係叫晒全部泰菜🙈)個細酸辣海鮮湯都幾足料,啲魚幾滑,味道係飲開泰式酸辣湯既味道,幾重香料味,辣度接受到,有個煲煲熱住係好好既設計,因為湯凍左真係唔好飲😀 尤其有海鮮驚凍左會腥泰式金邊粉係我食泰國菜必叫😅 酸酸Mei Mei 好好食,又有我中意食既蝦,呢間既蝦都幾爽👍馬拉盞通菜都係我食泰國菜好鍾意叫既餸之一,通菜脆口,配埋好微微既辣同啲蒜勁惹味😋😋食到7788好想食甜品但係又好似食唔落糯米飯,所以叫左個“新鮮芒果”, 好少見泰國菜有得淨係叫芒果😂😂 個芒果好甜無渣,很好吃😍至於個無骨鳳爪同拉椰糕都係男朋友食,因為我好少食沙律同埋我係好唔鍾意椰汁味🙈 不過佢話個鳳爪幾辣(佢同我一樣唔食得辣🙊) ,而拉椰糕好煙靭得黎重椰子味,佢覺得幾好😅呢間餐廳好多選擇同埋價錢合理,都幾推薦😋👏
呢間餐廳好多選擇同埋價錢合理,都幾推薦😋👏