2019-07-09 84 views
陪朋友去尖沙咀睇婚紗,順便簡簡單單食晚飯,金巴利道除婚紗店多,其實韓國食店也不少。今次朋友帶左我一間小店,唔係食炸雞唔係食飯卷的,而係較少食到的煎餅同韓式 Pizza, 兩個女仔 order了蒜蓉雞粒溶岩芝士 pizza, 一個韓式炒牛肉同斧山魚糕湯。至於佢地 Pizza有幾特別呢,就係極"芝"味,有90% 芝士,包你咬什麼位置也能品嘗拉絲芝士,pizza 厚度相當嘗到麵粉香芝士濃,蒜蓉雞粒更豐富到我地口感,飽滿豐腴韓式燒牛肉 $108 發現左其實係簡簡單單一道菜色,用炒的方法,熱辣辣但惹味非常。斧山魚糕湯 $148韓國地道魚糕風味,喜愛它的煙煙韌韌呀,而款式也較多,但味道大致都差不多雖然,唔同型狀顏色,口湯微微帶胡椒辣味,浸落湯保持熱度更可口,有點日式關東煮咁。其實佢地還提供多款燒酌的,味道選擇多,不過明晚還是要開工,留待下次蜜友聚會再嘗啦。

韓式燒牛肉 $108

斧山魚糕湯 $148