2020-11-27 513 views
今日喺油麻地上完堂就約咗朋友喺附近食下野咁行吓行吓見到一間叫做食德幅嘅海鮮私房菜好似都幾吸引就拉埋我朋友一齊入去食依家天氣凍凍地好多地方有得食羊腩煲不過出邊多數都要三百幾蚊起,但係呢度就唔使啦$200都唔使就有得食好抵呀!但係今日我哋就決定要打邊爐試一試呢度嘅招牌新菜式就係天下第一盅睇返餐牌天下第一盅可以三選二嘅配料嘅乳鴿用嚟打邊爐真係好特別所以我決定要試吓個湯底同埋配料一齊上枱嘅時候我都哇左一聲估唔到原來係用冬瓜盅嚟打邊爐!好有特色 仲要用埋乳鴿來做配料真係第一次!但係又估唔到乳鴿打邊爐係咁特別肉質好嫩滑而且湯底佢係用咗帶子蟲草菇同埋紅棗熬成,所以好香好講下其他配料先肥牛,成餐飯係我最欣賞嘅火鍋配料。估唔到唔使$200可以食到咁高質素嘅牛肉,油脂比例啱啱好而且油花好靚,入口即溶,擺盆有心思!鱔片廚師話原來啲鱔係佢哋自己養嘅,用鹹水養過三日嘅鱔片特別好食,唔怪得知一食落口感爽口啦蟹柳亦都做得相當出色好大條仲長過我隻手指🤣碌大概30秒食又係好正呢度除咗打邊爐之外仲有小菜嘅選擇所以選擇都好多我見到隔離枱啲小菜都幾吸引下次我會嚟呢度試一試佢最後不得不讚嘅係呢度嘅店員同埋店長超好禮貌會定時定候
今日喺油麻地上完堂就約咗朋友喺附近食下野咁

行吓行吓見到一間叫做食德幅
嘅海鮮私房菜好似都幾吸引
就拉埋我朋友一齊入去食
但係呢度就唔使啦$200都唔使就有得食好抵呀!

但係今日我哋就決定要打邊爐試一試呢度嘅招牌新菜式
就係天下第一盅

睇返餐牌天下第一盅可以三選二嘅配料嘅
乳鴿用嚟打邊爐真係好特別所以我決定要試吓

個湯底同埋配料一齊上枱嘅時候我都哇左一聲

估唔到原來係用冬瓜盅嚟打邊爐!
好有特色 仲要用埋乳鴿來做
配料真係第一次!
但係又估唔到乳鴿打邊爐係咁特別肉質好嫩滑

而且湯底佢係用咗帶子蟲草菇同埋紅棗熬成,所以好香

好講下其他配料先

肥牛,成餐飯係我最欣賞嘅火鍋配料。
估唔到唔使$200可以食到咁高質素嘅牛肉,
油脂比例啱啱好而且油花好靚,入口即溶,
擺盆有心思!

鱔片

最後不得不讚嘅係呢度嘅店員同埋店長超好禮貌
會定時定候過嚟問吓你嘢食嘅份量足唔足夠而且好唔好食,
關心每一位客人嘅需要