串燒都係我們家另一愛好,好開心又發掘到很可以encore再encore嘅串燒店每串串燒都係用備長炭即叫即燒,今次帶埋阿仔冇機會坐吧枱,下次一定要坐吧枱近距離感受一下個備長炭火爐,好震撼!串燒唔會一窩蜂咁上枱,逐款逐款咁上,可以每串都享用到最熱辣辣嘅moment加埋炭燒嘅焦香味,好回味,一家三口都食得好滿意其中提燈係炭火地雞嘅招牌,即是雞嘅卵巢同未孵化嘅蛋卵巢食落個口感好似肝,係粉粉地嘅口感,配以濃郁味道薯仔沙津上放有一隻流心溫泉蛋,將「薯仔沙津」呢件事level up咗味噌松板豬係仔仔最愛,味噌醃過後甜甜的,好似驚安燒肉商店嘅味噌豬五花濃香雞湯麵線好有驚喜,本來只係一樣打算叫俾仔仔食嘅主食,點知爸爸媽媽食完都愛上了,食落好溫暖,好舒服!雞翼燒得脆皮而肉嫩,調味亦恰到好處,好出色!炭燒白鱔脆口得麻煩怕細骨嘅我都完全咬唔到有細骨,爽脆口感好美味鵪鶉蛋卷係用豬肉片包裹住鵪鶉蛋,好少地方食得到呢種做法,好食推介!另外我地都叫咗雞軟骨﹑雞皮﹑牛舌芯﹑和牛三角腩﹑車厘茄卷﹑麻薯卷﹑海老卷﹑芝士年糕每樣都好好食,係絕對絕對要encore嘅串燒店,亦好適合同三五知己嚟邊傾計邊飲邊食!

加埋炭燒嘅焦香味,好回味,一家三口都食得好滿意

其中提燈係炭火地雞嘅招牌,即是雞嘅卵巢同未孵化嘅蛋
卵巢食落個口感好似肝,係粉粉地嘅口感,配以濃郁味道

雞翼燒得脆皮而肉嫩,調味亦恰到好處,好出色!

• 雞翼
  • 味噌松板豬