2024-06-21 95 views
最近同幾個朋友去咗旺角嘅囍囍 川菜烤魚燒烤,呢間餐廳專做川菜同燒烤,仲有串燒、雞煲同水煮系列。環境熱鬧,氣氛好好,食物選擇多,真係好吸引。入到嚟見到隔離枱叫咗雞煲同串燒,陣陣香味飄過嚟,真係好吸引。雞煲嘅香氣濃郁,仲有串燒燒得好香脆咁,睇見都流口水。首先試咗口水雞,雞肉嫩滑,麻辣醬汁夠味,辣得過癮又唔會太嗆,入口即化,真係一流。雞肉浸滿香料,配埋花生碎同蔥花,味道豐富,每一啖都好開胃。跟住試咗香辣烤鱸魚,鱸魚烤得外脆內嫩,魚肉鮮甜,配上香辣醬汁,辣度適中,最岩叫埋火鍋配料,例如海帶絲、娃娃菜、凍豆腐,全部吸收哂D醬汁,食到停唔到口。魚嘅份量夠大,幾個人share都啱啱好。最後叫咗碟蛋炒飯,炒飯粒粒分明,蛋香濃郁,配搭川菜嘅重口味,非常合適。炒飯唔會太油,食完唔會覺得膩,反而更加襯托出其他菜式嘅味道。每道菜都好有水準,特別係口水雞同香辣烤鱸魚,真係令人回味無窮。推薦大家嚟試試,特別係鐘意食辣嘅朋友,一定唔會失望!

2024-06-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner