2019-10-07
一路誤解左呢間係一間食齋嘅地方 ,其實佢係一間有機餐廳。之前行過見到Menu唸定下次要試吓,琴日終於有機會啦 ,難得黎呢啲健康餐廳梗係飲啲健康野啦!試吓佢啲蔬果汁先 。我鍾意酸酸嘅感覺所以一定會揀一啲有檸檬或者橙嘅果汁 ,雖然我唔記得左叫咩名,不過入面應該有紅菜頭頭同西芹卦。跟住我哋叫咗一份burger 同一個甜品share !兩樣都好滿足。有機肉食落去多啲纖維即刻健康左咁,佢嘅麵包鬆鬆軟軟咁加埋啲葵花子好味。side dish 嘅薯條切到好幼身㗎,反而好味左,我主張幾條一齊食口感豐富啲但係我男朋友就話好粗魯囉。甜品就叫咗一個蘋果撻,問我地熱食定凍食,熱食就多一球雪糕🍦咁梗係熱食啦,況且如果涷食嘅只係由個雪櫃度攞出嚟,好似好好無heart 咁。雪糕仲可以揀咩味道添我就揀咗芝麻味!蘋果撻同出面食好唔同㗎,外表好似冇乜分別,但係一切落去佢係一啲好鬆嘅感覺,因為佢係gluten 產品,感覺好似啲豆腐整爛咗咁,微熱加啲雪糕落去,一凍一熱好味。又係感覺冇咁邪惡咁囉。另外一提嘅係個侍應,其實唔知係咪老闆呢?佢非常之專業,我哋去到暫時未有位佢就好殷切咁叫我留電話有位即刻打俾我,咁啱佢打完俾我之後就開
另外一提嘅係個侍應,其實唔知係咪老闆呢?佢非常之專業,我哋去到暫時未有位佢就好殷切咁叫我留電話有位即刻打俾我,咁啱佢打完俾我之後就開始落雨啦,真係好彩。招呼亦都好熱情,感覺非常好!
我仲留意到另外一台外籍客人佢哋叫咗同我一樣嘅蔬果汁諗住俾佢小朋友飲,不過個侍應好熱心咁提出唔建議12歲以下小朋友飲呢一種蔬果汁,可能對於佢哋發育時期有影響掛。對外藉夫婦好尊重佢嘅意見,即刻問佢有啲咩好介紹添!