2014-07-23
之前來過一次!食物水準一般,唔係太甜就太咸!今日兩大兩細再來,都叫平日但好多人等,一等就半小時,終於坐到梳化位,張枱好大,兩隻馬騮唔會整到隔離,地方開揚光猛,但就開揚得滯,留唔到冷氣,加上落地大玻璃窗,陽光照射入內,所以好熱(我們坐餐廳中央,唔近窗),個門口知客仲問我介唔介意坐門口吧枱位(四個面向門口,頭頂風閘吹正,出面所有等緊位嘅都會望住你食,加上兩隻馬騮點比佢哋坐高椅子)所以無要到!叫咗:鍾菜鮮蝦餃--一籠一隻,外皮煙韌,餡料豐富,蝦爽口!鬆軟叉燒飽--鬆軟,餡料都多,唔會過甜香煎蝦米腸--澁疊得精緻,煎得皮脆,外胞內軟!鮑汁炆雞腳--真係好正,我食咗三隻,炆得入味,骨肉分離,鮑汁唔會過咸,真係想叫碗飯撈汁食!椒鹽脆鮮魷--雖然份量少,一字排開扮大碟,炸漿唔厚,外脆內爽口彈牙,而且面頭灑少許椒鹽!正!濃湯魚滑菜苗--油墨菜配兩款菇,加少許鯪魚肉,菜爽口,菇煙韌,鯪魚肉較削,湯底濃但唔會過咸,幾清,可以去掉點心嘅油膩!侍應勤快,但明顯人手唔夠,連門口知客都要入廳執枱,做到踢晒腳!今次食比上次好好多!
叫咗:
鍾菜鮮蝦餃--一籠一隻,外皮煙韌,餡料豐富,蝦爽口!
鬆軟叉燒飽--鬆軟,餡料都多,唔會過甜
香煎蝦米腸--澁疊得精緻,煎得皮脆,外胞內軟!