2018-02-14 48 views
天氣凍冰冰 最感到舒服的莫過於食上一碗伴隨著熱湯的拉麵🍜了吧🤤------------------------------黑豚拉麵 $98好濃郁嘅豬骨湯底 🐷麵嘅掛汁能力尚可 叉燒🍥大大塊薄切 有少少入口即融嘅感覺 😍完全冇個種食肉個重嘅油膩 另外加了糖心蛋 不得不讚呢隻蛋 蛋黃keep住半熟流心 連蛋白也很夠味 🥚 配菜還有大量木耳 芽菜 蔥 令你有番d蔬菜平衡下 食曬成碗唔覺悶.7.5/10------------------------------黑蒜拉麵$88同上一碗不同 呢碗拉麵唔係叉燒而轉了豬腩肉 啖啖濃郁嘅蒜香 是較為重味的一款 同時油脂也較豐富,🤤越食越香濃 😏7/10------------------------另外我同朋友還追加了小食,炸薯餅呢個薯餅真係好食到冇得頂 紫薯混合了甘栗🌰 兩者非常match,紫薯入口甜絲絲而栗子增加口感,外層炸成金黃色,脆而不油。而薯仔更出色,沾上小小嘅蛋黃醬令軟綿綿嘅薯仔更帶日本風味😍😍😍😍-------------------------食完之後成個人好暖好舒服 下次一定會再黎食番!
黑豚拉麵

黑豚拉麵 $98
好濃郁嘅豬骨湯底 🐷

7.5/10
黑蒜拉麵

黑蒜拉麵$88

7/10

------------------------
另外我同朋友還追加了小食,炸薯餅
薯餅

紫薯餅

-------------------------
食完之後成個人好暖好舒服
下次一定會再黎食番!

黑蒜拉麵
黑豚拉麵