2020-11-02
係我今年先認識既ig shop見人地d post講到佢係神級🧞蛋糕,係年頭又見到佢出post話可說訂蛋糕,咁就中左一次jenjen毒。我第一次食係黑芝麻花生醬麻糬蛋糕(其實訂果時心內os 咁貴又要自己拎,會唔會都係咁),但食完就知點解d人話要搶,因為食完成個感覺都好幸福🥰係幸福既感覺🥰🥰🥰佢個蛋糕係好soft ☁️既戚風蛋糕,但又好有茶/芝麻/蛋味(視乎你叫咩蛋糕)Ceam既份量控制得岩岩好,唔會過多,唔會覺得肥淋淋,佢入面舊麻糬加餅底d 脆脆成件事都係prefect match💯自此之後,我就加入搶蛋糕/捲蛋戰團,每一次都係要準時填google form,之後再睇下自己收唔收到dm,經過幾次經驗,發現捲蛋係超難搶,反而蛋糕既中既機率比較高。係e大半年間,jen既蛋糕,捲蛋同切餅都食過,佢最出色就係d茶味既蛋糕,例如綠茶,烏龍,伯爵,總之係茶既cake都一定好味,推介👍至於芝士奶蓋我就覺得可加可唔加,始終茶先係佢強項😌其他non-茶既味道,我就覺得可以skip總結,未試過既應該要試下,雖然價錢都幾貴,一個cake ard $500,捲蛋就$2xx(係貴過酒店),但佢既茶味夾埋蛋糕夾埋d
總結,未試過既應該要試下,雖然價錢都幾貴,一個cake ard $500,捲蛋就$2xx(係貴過酒店),但佢既茶味夾埋蛋糕夾埋d cream係冇得輸,我都未係出面食到咁正既茶味(綠茶味除外,其他鋪都有正既綠茶味)蛋糕 ,不過我都承認佢下下要搶,限時限刻要拎都好煩,所以都減小左我對佢既熱誠😔但作為一個foodie,都應該要將好食既推薦比大家🤗