2020-12-06 99 views
雞煲火鍋就食得多,羊腩煲火鍋都係第一次食🤩整體都好滿意,人均400-500蚊左右,算係少少豪食,間中一次半次都OK嘅😛.一開頭會先食羊腩煲,二人份量嘅羊腩煲就係$268。羊腩份量啱啱好,肉質軟腍,食落但有少少甜味,枝竹都好入味,整體都幾好食吖!雖然店員話可以一上枱就即食,但等個煲滾一陣先食食落好似會再腍啲再好食啲。每個人有一碟腐乳醬,記得點腐乳醬食吖😝.跟住就會加雞湯打邊爐🍲呢到嘅牛肉得兩款揀,就係美國牛小排同埋封門柳,兩款我哋都有叫,質素都唔錯呢!🤩美國牛小排就油花多啲,封門柳就肉味濃啲~牛舌都係皇牌之選,人多嘅話仲可以叫原條牛舌芯($138)我哋得兩個人,叫原條驚份量太多,所以就叫咗雙牛拼,即係封門柳拼牛舌。整體嚟講,呢到嘅牛肉都幾有質素!.而今餐令我驚喜嘅仲有鱔片,如果唔係太飽一定再叫多碟🤣食落肉質爽滑,我忍唔住一片接一片咁食😂另外都有叫蠔、響鈴、豬大腸、萵筍同埋餃子等等,都不過不失。響鈴有配一個糖醋汁,menu上甚至寫明係即食最好。我試咗即食同埋打邊爐食,我始終鍾意打邊爐食多啲呢😝.打邊爐當然要叫嘢飲,呢度嘢飲都係逐項收費。見到呢度有椰青($38/個)就忍唔住叫咗啦!當然係好f
雞煲火鍋就食得多,羊腩煲火鍋都係第一次食🤩

一開頭會先食羊腩煲,二人份量嘅羊腩煲就係$268。

每個人有一碟腐乳醬,記得點腐乳醬食吖😝

跟住就會加雞湯打邊爐🍲
美國牛小排就油花多啲,封門柳就肉味濃啲~

牛舌都係皇牌之選,人多嘅話仲可以叫原條牛舌芯($138)

整體嚟講,呢到嘅牛肉都幾有質素!

另外都有叫蠔、響鈴、豬大腸、萵筍同埋餃子等等,都不過不失。

打邊爐當然要叫嘢飲,呢度嘢飲都係逐項收費。
見到呢度有椰青($38/個)就忍唔住叫咗啦!當然係好fresh好好飲😝

最後真係食到捧住個肚走😂係幾滿足嘅😌😜
呢到座位唔多,建議想食嘅話要bk定位。