2024-03-22 701 views
✨提拉米蘇泡芙✨購自wl’s Choux(尖沙咀)價錢:$48推薦度:7.5/10-今日嚟試吓榮獲連續5年香港米芝蓮推介嘅人氣即叫即整泡芙‼️小店1人製作 等候嘅時間較長 但都係值得大家試下💯-泡芙嘅外皮係一層菠蘿包嘅脆皮 入口鬆化 口感酥脆微甜 不過大家記得要盡快食😋上面有1層鹹鹹甜甜忌廉芝士🧀再灑上咖啡粉 味道唔太甜✅ 咖啡味幾突出 不過唔太食到酒香味🥺 裏面係二重爆餡忌廉 入口柔軟香滑 奶香味突出 食完唔會覺得膩😋雖然定價偏高 比起一般泡芙細啲 但的確做得好出色💯-🤎✨巴黎榛子泡芙✨價錢:$55推薦度:8/10-脆脆泡芙面頭灑上果仁粒同榛子脆脆🥜 食落帶有堅果香 口感豐富✅外皮裏面加入咗焦糖醬同拖肥 令味道更香甜😋 入面嘅2重忌廉係原味同榛子味 榛子味道好濃香 值得一試👍🏻-✨士多啤梨慕絲泡芙🍓✨價錢:$48推薦度:7.5/10-泡芙表面有士多啤梨慕斯圍住 口感偏實淨中間嘅士多啤梨醬 食落有幼細嘅顆粒感 味道酸酸甜甜 好醒胃😋 內餡係士多啤梨醬同埋原味忌廉入口幼滑 味道濃郁👅 我同屋企人整體鍾意巴黎榛子泡芙多啲🥰
✨提拉米蘇泡芙✨
購自
wl’s Choux(尖沙咀)
價錢:$48
推薦度:7.5/10