2012-07-09
前幾天, 友人send左張圖片黎, 係某雜誌介紹的至尊重慶雞煲!佢話想去試試, 所以今天放工後一於去試下! 可能由於閒日關係, 7點半上到去人流唔多, 仲有好多位置,本身佢比左兩個普通坐位我地, 但後尾我地問可唔可以要car位, 佢都話ok!每人$118蚊任飲任食 (任食2小時), 雞煲每1~2位半隻, 3~5位1隻! 我地叫左唔辣,不過個度既哥仔話事後想食辣佢地都有辦法! 哈哈~好快就上左雞煲, 原來半隻雞份量都唔少! 食落有少許酒香, 而且落了磨豉醬味道很濃呢。食完呢半隻雞, 已經開始飽飽地。呢個時候可以叫佢加湯, 可以開始叫料打邊爐!材料約有50款, 一般大路的肥牛, 豚肉片, 丸類, 粉麵類, 菜都有提供~~由於太飽的關係, 都係試左叫左紅薯粉/米粉/美國肥牛/炸枝竹/魚皮餃/油麥菜等~~炸枝竹放落雞煲度煮完好好味呢...忍唔住叫了兩碟!再加埋可以飲任汽水, 啤酒, $118已經全包晒, 真係幾抵食!
不過個度既哥仔話事後想食辣佢地都有辦法! 哈哈~ 好快就上左 雞煲, 原來半隻雞份量都唔少! 食落有少許酒香, 而且落了磨豉醬味道很濃呢。 食完呢半隻雞, 已經開始飽飽地。呢個時候可以叫佢加湯, 可以開始叫料打邊爐!
材料約有50款, 一般大路的肥牛, 豚肉片, 丸類, 粉麵類, 菜都有提供~~ 由於太飽的關係, 都係試左叫左紅薯粉/米粉/美國肥牛/炸枝竹/魚皮餃/油麥菜等~~
炸枝竹放落雞煲度煮完好好味呢...忍唔住叫了兩碟!
Other Info. :
個度既服務員都幾nice, 不停幫我地換返d乾淨既碟。又會同我地傾下偈咁,
本身我地要8點先開始食, 帶位個個都話唔緊要, 叫我地入去坐下先! 夠鐘先上煲!~~
呢種服務態度真的挺窩心 :mad: