2017-10-30
今日起大圍接男朋友收工,佢d 同事個個推介M3好好食,終於搵到個機會入黎試,對港島人黎講平時真係唔會特登走入黎,太遠了。大約6點3嚟到,本身無訂位,估唔到已經full 晒.....得番bar 枱唯有照殺,所以最好一早book 定位。坐正個風口位超凍😵,等左半粒鐘都未有野食...最後追一追先有野到,唔知係咪因為人多,加上有d 侍應比較新,感覺有d 甩漏。本身想食生蠔話賣晒,之後想食青口又賣晒,最後想改食蜆,都係賣晒.......實在有點失望,最後改左食沙律。_______________✨M3 沙律($148) : 材料豐富,色彩繽紛,賣相非常吸引。有香草烤雞,花形煙三文魚,parma ham, 芝士,番茄,沙律菜,麵包粒,仲有類似酸蕎頭既東西(超酸的😖)。醬汁有三款,全部都比較杰身,沙律醬味道偏酸帶點蛋黃醬既香味,個人覺得一般。反而我鍾意另外兩款多d,醋汁好醒胃, 另一款醬又係酸酸甜甜都唔錯。✨西班牙烤乳豬($228): 個皮好薄好香脆😘d 肉仲好嫩滑,正!不過汁醬味道就一般般。鋪底d 薯蓉都好好食,佢入邊撈左d碎蔥皮既嘢,所以食落好香,質感都算滑。✨仲有紅椰菜,味道微微酸,中和番油膩
_______________
M3 沙律
西班牙烤乳豬
✨仲有紅椰菜,味道微微酸,中和番油膩感。
✨帶子同大蜆各有三粒。我食果粒帶子淋身得黎感覺肉質較鬆散,味道唔算好鮮。反而個蜆有驚喜,大粒得黎係一咬勁爆汁,幾鮮甜👍🏻配料仲有車厘茄,露荀,同埋雜菌,都幾好食。
黑松露野菌燒帶子意大利粉
✨巴伐洛娃蛋白餅($68) : 好靚!面頭d cream 勁滑,切開入邊有d 芒果味雪糕,個蛋白餅好脆,加埋個熱情果醬,酸酸甜甜超好食~本身都幾鍾意食呢個甜品,不過食食下,蛋白餅底有d 煙煙韌韌既饀,呢個唔知咩黎,甜到爆所以減分。
巴伐洛娃蛋白餅