2021-06-27 669 views
今日朋友生日,同佢去附近行完街就約埋佢屋企人一起出黎食晚飯,朋友見到餐牌話好多小菜都好想食,跟住拎起支筆劃唔停,我就無眼睇放心交比佢拍板,交左單之後唔洗十分鐘,兩大Jar水果茶放到枱上,800ml份量,So Big,兩者分別係Signature水果茶同凍檸檬八香果。Signature水果茶橙汁味濃兼有多種鮮水果係當中,檸檬八香果就茶味較濃有檸檬同八香果籽係當中,店員比左幾隻杯我地分黎飲。食物開始陸陸續續上枱,第一款小食口水雞:雞肉嫩滑,辣度適中,每舊都唔係好大件,方便咬黎食,雞肉下伴隨爽口青口,非常開胃。泰式酸辣鳳爪:望落都跟足泰式配方製作,酸辣度適中,用左無骨鳳爪,骨都唔啜。 韓式炸魷魚鬚:食落唔係10分辣,脆薄薄,炸得剛剛好,小朋友都好鐘意搶住食。 泰北雞肉串:微辣,每塊雞肉都可以一口一啖,肉質實正。水牛城雞中翼:燒到金黃色非常吸引,面層充滿蜜糖,肉質嫩滑野味。 忌廉芝士雞翼:咬落creamy,芝味無窮,油香四溢。燒豬頸肉:微焦兼爽口,食左幾塊都唔覺膩。

朋友見到餐牌話好多小菜都好想食,跟住拎起支筆劃唔停,

Signature水果茶橙汁味濃兼有多種鮮水果係當中,
Signature水果茶

檸檬八香果

食物開始陸陸續續上枱,
口水雞

泰式酸辣鳳爪

韓式炸魷魚鬚

泰北雞肉串:微辣,每塊雞肉都可以一口一啖,肉質實正。
泰北雞肉串

水牛城雞中翼

忌廉芝士雞翼:咬落creamy,芝味無窮,油香四溢。
忌廉芝士雞翼

燒豬頸肉:微焦兼爽口,食左幾塊都唔覺膩。
燒豬頸肉

2021-06-13