2020-11-21
今日同家人繼續旺角睇裝修嘢之旅🚶🏻♀️ 睇嘢前先要做足準備:食飽~ 最後揀咗附近呢間「魚蛋哥」,貪佢有粉面又有港式小食!花多眼亂下一人叫左一碗車仔麵再加小食share💁🏻♀️🥢 潮州魚蛋黃金片頭豬紅米線湯底揀咗牛腩汁大地魚湯底,飲落口幾清幾好飲~ 米線煮得個硬度適中、唔會太硬或者太軟。潮州魚蛋同黃金片頭都幾彈牙。豬紅係我食車仔麵必嗌嘅餸,呢度嘅幾入味,比平時嗰啲夾起上嚟無咁易散!🥢 鮮蝦雲吞五香牛腩咖喱魷魚油麵家人叫嘅都係要咗大地魚湯底、不過就配咖喱汁,佢話幾香咖喱味、唔會太鹹~ 而嗰油麵亦都唔會話煮得太淋! 鮮蝦雲吞大大粒好足料,五香牛腩好入味、亦都好有咬口、有少少似牛肋肉嘅感覺!咖喱魷魚份量好多而且食落去好爽口!👍🏻🥢 皇牌咖喱魚蛋、魚肉燒賣小食就一定唔少得要食魚蛋燒賣啦,尤其係呢度叫魚蛋哥喎😎 個咖喱汁menu寫話係由10幾種材料整嘅秘制醬汁!果然食起上嚟同其他平時啲咖喱魚蛋唔同,香得嚟有少少辣,好味😋 魚肉燒賣都有咬口、點埋嗰咖喱汁都唔錯呀~🥢 厚切煎釀三寶要咗3件,揀左要茄子、紅腸、豆腐。因為同屋企人都麻麻地青椒,所以呢度有得自己揀要咩實在太好~ 每款都真係大大件,煎得唔會太
花多眼亂下一人叫左一碗車仔麵再加小食share💁🏻♀️
🥢 潮州魚蛋黃金片頭豬紅米線
🥢 鮮蝦雲吞五香牛腩咖喱魷魚油麵
🥢 皇牌咖喱魚蛋、魚肉燒賣
🥢 厚切煎釀三寶
要咗3件,揀左要茄子、紅腸、豆腐。因為同屋企人都麻麻地青椒,所以呢度有得自己揀要咩實在太好~ 每款都真係大大件,煎得唔會太油👍🏻
🥢 滋味炸雞翼
要咗三隻,煎得幾香脆,亦都同煎釀三寶一樣唔會話太油~
另外嗌車仔麵仲可以半價加嘢飲,喺旺角旺區嚟講幾抵食😎 而且份量又夠,整體唔錯☺️