2022-05-11
見OpenRice 咁多好評, 應該唔會好伏, 所以今手係呢頭做嘢,經開就放膽一試。環境有格調,可以打下卡雖然對麻辣牛扒有興趣啲, 但既然「新宿燒汁牛扒」 先係佢招牌, 而且食評有9成都係食佢, 咁就㨂左新宿燒汁牛扒$38唔知係咪因為係招牌, 太多人點, 我落咗柯打2-3分鐘就有得拎, 令我懷疑係唔係即製🤔因為店家仲係唔比堂食, 所以都係外賣包好比我包裝得好靚但件飯糰就真係唔高質首先講吓個紫菜,可能真係要預先包定嘅關係, 塊紫菜已經林晒,韌韌地紫米飯🍚部分, 欣賞佢嘅份量唔係太多,唔會係想用飯質飽你,而且分布得比較平均, 但有部分飯偏乾, 可能因為無吸收到燒汁嘅汁牛扒有3塊仔,一口size, 唔柴唔嚡唔韌,都厚厚哋, 有啲肉味, 燒汁唔咸少甜,牛扒係ok 嘅配料方面:榨菜極少, 脆口,唔咸肉鬆就少到我都唔知佢原來存在過🫣(睇相先知原來有加)油炸鬼係硬脆個種, 咁嘅做法做好聰明, 起碼放幾耐都唔會淋爛, 仲可以包定都唔驚太影響口感😁沙律醬椰菜絲, 一patpat爛撻撻梅揼the嘅菜,無咩好講,至少沙律醬無酸到整體來講唔難食, 但唔係好食, 再買就唔會。咁多好評, 我諗係因為香港🇭🇰無咩呢
環境有格調,可以打下卡
新宿燒汁牛扒$38
因為店家仲係唔比堂食, 所以都係外賣包好比我
包裝得好靚
但件飯糰就真係唔高質
配料方面:榨菜極少, 脆口,唔咸
肉鬆就少到我都唔知佢原來存在過🫣(睇相先知原來有加)
整體來講唔難食, 但唔係好食, 再買就唔會。咁多好評, 我諗係因為香港🇭🇰無咩呢類飯團店👀如果佢去台灣開, 應該捱唔住😵💫