2019-08-24
今日8月24日,約左朋友食lunch buffet, 我揀咗呢間西餐廳,我之前都未食過,但聽聞口碑幾好, 所以想嚟試下。呢度lunch buffet係由十二點食到兩點半, 我十一點十就喺門口攞枱,然後等入場,啲服務心服務都好好,態度都唔錯。 黎到第一件事梗係影返啲美食相先啦,為大家介紹一下,呢度都有好多種類唔同美食,真係好多選擇。有多款點心,粉麵飯,有生滾粥,有湯粉麵,亦都有日式的, 有豬腳薑 有多款飲品咖啡檸檬茶等,冷盤有魚生,有生蠔,有長腳蟹,有青口,有蝦, 熱葷都有叉燒,燒肉,有兩款pizza,有燒豬骨,有咖哩羊肉, 燒雞,咖哩角,薯餅,蔬菜...等等。有中湯,有西湯:洋蔥湯 ,粟米雪耳羹, 甜品都有楊枝甘露,豆腐花, 仲有榴槤蛋糕 ,亦都有其他多款甜品蛋糕, 有多款生果,亦有朱古力噴泉,仲有pancake waffles, 總之好多美食。我食咗兩個半鐘 飽到頂點,仲要好多嘢都冇試到, 已埋單$410一位(某信用卡有85折後),真係好值食, 真心算係唔錯 但甜品就麻麻地, 我推介就係長腳蟹,豬腳薑,生滾粥, 燒肉,炸雲吞, 其他都是一般還可以, 生蠔我冇試過,不過好多人排隊去拎,
我食咗兩個半鐘 飽到頂點,仲要好多嘢都冇試到, 已埋單$410一位(某信用卡有85折後),真係好值食, 真心算係唔錯 但甜品就麻麻地, 我推介就係長腳蟹,豬腳薑,生滾粥, 燒肉,炸雲吞, 其他都是一般還可以, 生蠔我冇試過,不過好多人排隊去拎,應該唔錯。 今餐之後,下次都會再去食。