2014-05-31
1937 views
難得早收工要搵個地方調劑一下,同MPF兩個人8點幾走黎明Next station Dessert坐下。前店入邊有高腳bar table(腳短朋友應該坐得無咁舒服),坐喺後舖就比較叫waite,因為有道牆佢地就難發現你隻手。叫咗一個綠茶心太軟+綠茶雪糕MFP話今次個心太軟裡邊啲醬少咗,而且size細咗。第一次食綠茶味心太軟,軟心綠茶味好濃,個味道並唔假,而食得出係用好多抹茶粉去開的味道。另外叫咗栗香紫薯山個栗子雪糕擺咗喺個紫薯蓉上,而個紫薯蓉擺咗喺個糖脆上食得出一個字,足料!栗子唔會過甜,應該加咗cream提升到非常香滑濃郁。食得返沖繩紫薯味嘅紫薯蓉。------------------------------其實唔算好多款甜品選擇,不過我都會想再食(if 好似今次咁唔洗等位)回頭率:7/10
同MPF兩個人8點幾走黎明Next station Dessert坐下。 前店入邊有高腳bar table(腳短朋友應該坐得無咁舒服),
坐喺後舖就比較叫waite,因為有道牆佢地就難發現你隻手。
叫咗一個綠茶心太軟+綠茶雪糕 MFP話今次個心太軟裡邊啲醬少咗,而且size細咗。
第一次食綠茶味心太軟,軟心綠茶味好濃,個味道並唔假,而食得出係用好多抹茶粉去開的味道。 另外叫咗栗香紫薯山
個栗子雪糕擺咗喺個紫薯蓉上,而個紫薯蓉擺咗喺個糖脆上
食得出一個字,足料!
栗子唔會過甜,應該加咗cream提升到非常香滑濃郁。
食得返沖繩紫薯味嘅紫薯蓉。
回頭率:7/10
Other Info. :
依排有半價現金券到6月尾,要試要趁早。