2018-06-11 1307 views
一段時間冇來幫襯,今次同幾個外國返來的朋友聚會,想搵個地點方便,又可坐耐些傾偈的地方,就諗起這間位於銅鑼灣上樓的居酒屋串燒店。入到餐廳,環境依舊闊落,不過感覺有些煥然一新,原來佢地之前翻新過,光猛咗及冇咗油煙味,店主說原來他們做了差不多11年,所以要執一執,能夠在銅鑼灣屹立咁耐真係唔容易👍🏻食物方面,食完又令我再次愛上佢💕~~我地叫咗很多串燒,值得推介是燒牛脷,肥美又惹味,鵝肝雙蛋飯就保持水準,另外最有驚喜是燒油金魚鮫同岩鹽燒喜知次,前者肉質鮮嫩,連骨都要舐埋(但忘記了影相😅),後者個樣雖然有些醜樣,但估唔到勁鮮味,仲有一個訂先有嘅海膽炸蛋,係佢地自創嘅菜式,估唔到炸咗嘅流心蛋同海膽可以咁夾😋😋好滿足的一餐總括,呢到係一班friend食嘢、飲sake、吹水嘅好地方,推介👍🏻👍🏻👍🏻

• 鵝肝雙蛋飯
  • 岩鹽燒喜知次