(Non-member)
2009-08-25 11 views
男友約食晚飯又話要早D去揾, 但都係摸錯咗去A座,其實係要去B座, 搭咗D從未坐過嘅古代lift, 開頭都有DD驚ga... 點知一入到去即有極大驚喜, 同外面係2個世界. 入面裝修得好grand又舒適,而且枱同枱嘅距離有好大嘅空間. 一坐底即奉上Strawberry fizz. 味道清新而有好香嘅strawberry味, 不過太細杯啦!! 我2啖就飲完! 好醒嘅waitress姐姐問要唔要多杯, 當然好啦!頭盤到, 我食元貝, 嘩, 好大隻呀! 鮮甜到極點!!! 配埋D汁仲好味. 又係用極速消滅咗佢. 跟手就切咗男友嘅鵝肝試, 煎得外脆內軟, 好香, 係油潤感差咗少少.西蘭花湯 : 好香好creamy又夠熱而且仲有D切得好細嘅西蘭花加強口感. 好味.菜沙律 : 嗰汁好得, 令到我麻麻地食菜嘅人都全部食清.Sorbet : 食得出係用新鮮堤子整嘅, 嗰色係好浪漫嘅紫色! 好清新.主菜 : 和牛面珠+燒雞. 當waitress姐姐知道我地要share來食時, 好細心咁同我地講要先食和牛面珠後食雞, 因為燒雞味道較濃. 和牛面珠賣相別致, 入口即溶, D薯蓉加埋D汁非常好味. 燒雞一向非我
男友約食晚飯又話要早D去揾, 但都係摸錯咗去A座
,其實係要去B座,

菜沙律 : 嗰汁好得, 令到我麻麻地食菜嘅人都全部食清.

和牛面珠賣相別致, 入口即溶, D薯蓉加埋D汁非常好味. 燒雞一向非我所愛但係呢道嘅燒雞係我食過之中最好味嘅!!!! 平時最鞋嘅雞胸居然又juice又入味, 就連我平時堅決唔食嘅雞皮亦全部食晒, 食唔出用乜嘢來調味, 但係非常非常之好味…….! 食到一半, 好細心嘅waitress姐姐奉上手套比我地可以盡情地連骨都啃埋.

甜品 : 法式焦糖燉蛋, 入口滑如絲, 甜度適中而上面嘅脆糖面同坊間厚厚的一層完全唔同. 係好薄嘅一層, 用匙羹一插發出好清脆嘅聲音……感到旣有破壞同時又有滿足感. 心太軟配雪糕, 一切開D朱古力湧出…..又係好好食…好幸福...岩晒我依個甜魔ar!!

茶 : 好香, 好香….聞好過飲.
最後, chef Andrew 出來同我地傾計, 仲出多每樣一份嘅甜品比我地. 多謝晒!!

我地一定會再來嘅!!!

2009-08-21
$400 (Dinner)
Celebration
Anniversary