2010-05-09
今晚為左同媽媽預祝母親節, 所以訂左枱係鳳城食晚餐, 我地一行八個大人一個小朋友, 叫左一個八人餐, 一定夠食..!!餐廳環境比我想像中新淨, 光猛, 環境不錯, 而且不會好嘈.菜片鵪鶉崧 - 感覺普通的一味菜, 食起來有點狼狽, 因為鵪鶉崧一咬就跌左一大堆落碟原盎雞燉翅 - 好味, 雞肉好"林"窩貼大明蝦 - 完全係蝦多士, 咬落去脆脆地, 感覺好特別亦都好好味順德桂魚卷 - 魚卷入面有金華火腿同紅蘿蔔絲, 清清地幾好竹笙扒雙蔬 - 吾知點解食竹笙時有少少辣辣地, 無從稽考脆皮炸子雞 - 皮脆不在話下, 肉質都不錯, 食落去好熱, 好好味鳳城炒飯 - 好味西米焗布甸 - 甜左少少, 如果吾係都幾正其實食到脆皮炸子雞已經好飽喇...所以鳳城炒飯都吾係好食得落了...整餐飯都好味, 侍應既服務都好好, 有禮貌!! 價錢雖然偏高, 不過質量搭夠, 而且同屋企人食飯, 貴少少都吾緊要啦..!!
原盎雞燉翅 - 好味, 雞肉好"林"
順德桂魚卷 - 魚卷入面有金華火腿同紅蘿蔔絲, 清清地幾好
竹笙扒雙蔬 - 吾知點解食竹笙時有少少辣辣地, 無從稽考
鳳城炒飯 - 好味
西米焗布甸 - 甜左少少, 如果吾係都幾正