2017-02-25
午市去食shabushabu, 聽上去係咪好瘋狂呢。其實很多shabushabu店家都有推出午市60分鐘套餐。肉類只可order一碟, 而其他配料任飲任食。先拿飲品櫃來說, 牛氣竟然有得任飲韓國樂天系列, 仲有迷你凍餅,焦糖蛋, 迷你芭芙可以拎。熟食除了咖喱有同飯, 有碗仔翅同糖水, 兩款糖水我都見過。 不過每次冇食過。配料方面略略講下:菜類都洗得好乾淨, 冬菇大大件, 娃娃菜同油麥菜都必切到SIZE岩岩好, 方便食用, 木耳浸到好淋,同芋絲一樣煮一下就食得。丸類有5,6款。 白魚蛋好彈牙好滑, 炸魚蛋就魚味重dd, 獅子狗嗚門卷唔多講。 最推介係有個水滴形既包心魚蛋。 入面d料睇上去似芝士, 但食落去似煉奶味, 怕甜人士要注意。我自己就幾中意。最伏係一款外表同質地似雞肉腸, 但個味似讀者書時食既大善腸既怪腸。肉類因同事唔想食牛, 叫曬豬肉, 一盤有八塊到。切得排得好工整, 見到都開心。最緊要雖薄得黎但有豬味, 而且同我地叫既博多豬骨湯底好夾。吃完Theone牛氣, 我跟同事心想又多了一個好飯堂。
其實很多shabushabu店家都有推出午市60分鐘套餐。
肉類只可order一碟, 而其他配料任飲任食。
配料方面略略講下:
最緊要雖薄得黎但有豬味, 而且同我地叫既博多豬骨湯底好夾。
吃完Theone牛氣, 我跟同事心想又多了一個好飯堂。