本人於葵芳區返工,其實lunch不用愁諗食乜,因為區內包括葵廣新都會都有不同的連鎖店餐廳及小店。今次lunch就同同事幫襯一間日式小店。這間「天松屋」位於葵芳屋苑恒景花園附近,附近亦有不少食店。店內不算很大,是濟滿了附近學校學生及上班族進食。我要了一個「燒黑豚伴蔥溫泉蛋丼」,餐包括一碗味噌湯。飯份量十足,黑豚肉亦有多塊及好大塊,連埋溫泉蛋撈飯一齊食好味;最重要是黑豚肉整得很有韓燒味,整個套餐食得很飽及滿意。喜歡日式飯丼既朋友可以一試🤗最後有一點想講,係幫襯小店會體驗到的人情味,這間「天松屋」我都感受得到。當日只見到一位姨姨很忙處理樓面,姨姨每次遞餐時都會講句小心借借(其實仲有講左幾句客氣說話,但內容不記得了),係咁忙既情況下都有出下聲同客傾計,現今已算很好了。😉

2019-06-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch