2025-02-03
農曆年假最後一日,特意帶埋小朋友來食個豐富的晚餐,準備明天開學,重新起動。下午6點攞飛,系統預計40分鐘有枱,最後大概7點有枱,等咗大概55分鐘。等位既時間就過咗隔離Aeon Supermarket行街,去定洗手間,就差不多時間啦!店內以一格格的2至4人卡座為主,亦有少量bar枱位置餐桌位置上已有清潔的杯及豉油店,方便取用我地今晚食咗好多款壽司,不得不讚‘’迷你飯”呢個做法,雖然一d都唔正宗,但就好實際,作為顧客可以食多幾款,餐廳又可以賺錢之餘又無咁浪費今日覺得最鮮甜又最好味的壽司係油甘魚、中吞拿魚、生八爪魚、同埋海螺海鮮卷物都唔錯,抵食夾大件反而呢個炸物就唔得啦入面好多醬,無咩餡料薯條繼續保持水準,新鮮炸起,香脆又夠薯味呢個甜品真係唔識欣賞啦,太甜,入面未軟化,都幾硬朱古力芭菲杯賣相又靚,味道亦唔錯,最上層係軟雪糕,上面鋪咗士多啤梨醬同埋朱古力味脆脆,上面仲有粒brownie同埋紅莓,中間嗰層係早餐粟米片,再落一層係朱古力moouse,最底有少少cream另一款係抹茶芭菲杯,對於我呢個抹茶控,呢個抹茶味太少,好在枱面有一樽抹茶粉(沖茶嗰樽),我可以每食一啖雪糕就加番d抹茶粉上面,心理
店內以一格格的2至4人卡座為主,亦有少量bar枱位置
餐桌位置上已有清潔的杯及豉油店,方便取用
海鮮卷物都唔錯,抵食夾大件
反而呢個炸物就唔得啦入面好多醬,無咩餡料
薯條繼續保持水準,新鮮炸起,香脆又夠薯味
呢個甜品真係唔識欣賞啦,太甜,入面未軟化,都幾硬
另一款係抹茶芭菲杯,對於我呢個抹茶控,呢個抹茶味太少,好在枱面有一樽抹茶粉(沖茶嗰樽),我可以每食一啖雪糕就加番d抹茶粉上面,心理上先至覺得平衡一d,知道自己食緊抹茶味甜品
今晚真係食咗好多野,始終得60分鐘,狂叫狂食係有d趕,難以自我控制,不過出菜都算出得好快,無浪費過任何一分鐘!下次都要再試下碰碰運氣,再黎食過!