2018-04-13
發覺自己愈黎愈食得辣,三日唔埋兩日就想食辣野,講到辣,當然係四川菜,登龍街不嬲多野食,永光中心就成棟都係餐廳,上次黎永光食野見到呢間個名就remark左下次要黎試下,皆因專食四川野!店內環境仲望到時代廣場大電視一坐低就附上既小食有設計既餐牌總共點左3個菜,以下逐樣介紹雞絲粉皮 $53自己每次返大陸都會點粉皮,作為前菜冷盤好開胃,而呢碟雞絲粉皮就麻油味較重,個人認為有少少偏濕,可以乾身少少小米椒酸甜雞 $168係店內招牌菜,望落去有啲似咕嚕肉咁,食落好大驚喜!估唔到係咁薄皮,但又夠脆口,味道則既甜既辣,餸飯一流,係我最愛!水煮東江魚 $128可以揀就辣度,但同友人唔知道,點左菜之後,原來係上左微辣比我地。自己本身好食得辣,所以覺得唔夠辣,辣椒頗苦,魚骨較多,食起上黎要小心啲呢到茶芥$15/位,埋單每人200蚊左右,價錢中等,當然都要睇下你點咩菜,皆因呢到主打水煮魚,如要比較靚既魚,價錢就比較貴,約$500/條,同友人就食東江魚,所以價錢就平啲,店內亦都有火鍋類,想過下四川癮既朋友不妨試試
店內環境
仲望到時代廣場大電視