2006-08-10
唉...唔夠訓, 又禁錯制, 真係好對唔住-__-"又係補完課, 係自修室做左陣功課, 少少肚餓, 附近又食得多, 加上心情受學校o既不利消息影響, 想行行路散散心, 於是行左幾個街口黎到呢度。300度散光o既我冇戴眼鏡亦冇戴con, 檯上冇餐牌, 即使我揀正大大塊掛牆餐牌前面坐, 都係睇唔清楚上面寫咩。冇辦法, 睇左幾眼就放棄, 一來冇心情, 二來想快趣d, 反正係呢度睇過食評, 就叫左個紫菜四寶米。呆左唔夠一分鐘就有得食, 真係出乎意料之外, 可能因為客人唔多(雖然係12:35pm) 心情唔好, 連相都冇心機影先食紫菜, 幾爽, 好有口感。撈辣椒油渣, 唔知係呢度o既唔辣定係太大碗, 撈左整整一羹渣同半羹油都唔太辣, 米粉都幾好, 好滑, 唔太腍。墨丸真係幾好食, 好有墨魚味好爽口彈牙。魚皮餃好似好過普通打邊爐果d, 唔太多油, 不過唔太鮮味。豬肉丸又係彈牙, 好有鮮豬肉味。最唔掂係舊魚蛋, 係一餅黐埋晒一齊o既魚蛋度切出黎果隻, 味道少少怪。湯底都幾清, 唔太鹹, 油份亦唔過多, 岩晒我呢d減肥人士。食完再飲左包蘋果綠茶, 個肚再冇投訴, 雖然心情冇好轉, 至少肉體感覺上好少少。