2024-01-16 498 views
大家好!啱啱喺一間唔錯嘅食肆嘗完新菜式,抵食到爆炸嗰種嘅!🌟 給襯完,真係覺得肚皮滿足到不得了!先講下佢哋個蠔皇扣鮑魚,真係嘆為觀止,鮑魚大隻,食落去嘅口感軟熟得嚟又保持咗彈性,蠔汁濃郁得黎唔會蓋過鮑魚嘅鮮味,正!另外,啲水煮牛肉真係好入味,辣得嚟又唔會太過,而且配上嘅白菜心又多又嫩,痛快!至於菠蘿咕嚕肉,嘩,炸得啱啱好,酸酸甜甜,啖啖肉,好過癮!流沙奶黃包就唔洗多講,甜而不膩,一啖咬落去奶黃流晒出嚟,仲有軟綿綿嘅包,完美!最後食品節,啲點心真係叫人回味無窮,尤其係啲馬拉糕同燒賣,真係做得好層次分明同精緻。馬拉糕軟軟綿綿,燒賣嘅蝦籽爆足味,超足料。😋 呢次旺角路過真係撞正寶,下次有空一定再黎!兩個字嚟形容佢哋嘅食物 — 香口!