2022-04-06 489 views
清明拜完山,就約左女友去apm。佢話想食拉麵,就黎呢間睇睇,見唔洗排隊,就入去食。我就叫左個辛辣鹽湯拉麵,女友就叫黑蒜拉麵,加個玉子大板燒,連飲品200蚊多啲。其實拉麵既味道我地都覺得唔錯,可係能係鹽味湯掛,不過覺得辛辣唔夠辣(我女友唔多食得辣,佢譚仔最多叫十小辣,我就叫開三小)佢飲啲湯都冇問題,我就直情覺得唔辣黑蒜湯又係冇咁勁蒜味,湯唔深色(可能性我地食得小好野,之前去其他鋪資食,啲黑蒜湯拉麵,啲湯都比較黑色)玉子大板燒係下面啲菜絲,上面加隻炸左層面既雞蛋,再加啲沙律醬。雞蛋其實幾好食,不過唔覺得似大板燒,可能平時食既大板燒都係塊用菜同蛋撈埋整既燒餅,而加係鋪菜絲喺底加燒汁再加隻蛋啦。以前夜晚黎食過dinner,覺得ok,cp值唔錯。可能時間唔同左,而加係lunch/tea time食,食落覺得唔算好抵食。下次都係夜晚先黎食啦
其實拉麵既味道我地都覺得唔錯,可係

玉子大板燒
2022-04-05
$100 (Lunch)