2022-06-26
見到依度有一間新開嘅餐廳,裝修得好靚,喺餐廳嘅旁邊有啲貓喺度,見到有啲人係入邊玩貓,所以就走入嚟試吓食下野啦。我就叫咗個藥膳雞湯米線,我老公就叫咗沙嗲牛肉麵。藥膳雞湯米線有兩粒牛丸,粒牛丸幾好食,食得出係貴價啲嘅牛丸,但係個湯底呢就似平時打邊爐嗰啲湯底囉,冇咩特別。沙嗲牛肉麵嘅牛肉都幾好食,但係個湯底都係冇咩特別。食得出呢一間舖頭個廚師手勢就麻麻哋嘅,唔係幾識整嘢食,所以就靠買一啲高級少少嘅食材補飛。食完野同職員講就可以同貓玩一陣啦,唔使另外俾錢嘅,比$5雞去買個鞋套就得啦。真係好抵玩。因為平時其他舖頭都要俾錢先可以同貓貓玩。其實呢間餐廳嘅裝修好似適合食意大利嘢多啲,賣茶餐廳嘢好似曬咗。我想同人慶祝生日,都唔會黎依間餐廳,因為冇理由喺度食沙嗲牛同埋米線㗎。最近見佢晚餐做緊一人火鍋,又係有啲奇怪,明明間舖頭裝修到好似食西餐咁,又係咁賣啲中餐嘅嘢食。相信老闆改賣西餐會好生意啲