2019-09-10
《有蒸氣石鍋海鮮套餐》 每位$328 依度叫得做蒸氣海鮮石鍋專門店,咁梗係要揀返啲有海鮮嘅餐啦😝😝我地揀咗《有蒸氣石鍋海鮮套餐》,有蜆、蝦、鮑魚、蠔等等…勁豐富🤩有晒我最like 嘅海鮮,我地仲額外叫咗《黑松露蒸蛋》同埋《本地手切牛頸脊》,正啊!🤤仲可以揀要粥底定湯底添,我地就揀咗湯底。首先出場嘅就係黑松露蒸蛋,香濃嘅黑松露味加上滑嘟嘟嘅蒸蛋,仲要用蒸氣鍋加熱完啲蒸蛋嘅熱度啱啱好,之前我食蒸氣鍋都無試過叫蒸蛋,原來係好好食架!除咗有好西食,依間蒸氣鍋最特別係有勁好嘅服務,啲職員會幫你蒸埋架🤭🤭🤤🤤,仲要唔係幫你蒸一兩次或者較下個爐咁,係全程都幫你蒸,你無睇錯呀,係全程呀🤩啱晒又鍾意食但又懶嘅我🤗🤗啲職員有禮貌得黎仲要好專業,蒸得好好食🤩🤩食完頭盤蒸蛋就正式開始海鮮餐啦🤗,啲海鮮全部都勁鮮甜多汁🤤🤤特別要講下其中幾款🤩🤩真係超驚喜,一開波先食沙包蜆,大大隻,又有海水味,啖咪肉,一啲都唔腥!之後有大連鮑魚,真係鮑如其名,好大隻架!仲要勁有咬口,肉質鮮美可口🤤🤤咁好食梗係唔好比佢停啦,再黎係桶豪喲!平時食開嘅桶豪細細粒,但依度啲桶豪有拳頭咁大舊,勁肥美😱😱蒸完食熱熱地啱啱好🤗🤗一咬落去即刻成
《有蒸氣石鍋海鮮套餐》 每位$328
咁好食梗係唔好比佢停啦,再黎係桶豪喲!平時食開嘅桶豪細細粒,但依度啲桶豪有拳頭咁大舊,勁肥美😱😱蒸完食熱熱地啱啱好🤗🤗一咬落去即刻成口都係隻蠔啲汁🤭🤭
仲有墨魚丸同豬肉丸食🤤🤤本身都好鍾意食墨魚丸,依無水啲墨魚丸完全無令我失望,爽口彈呀!
本地手切牛頸脊又係另一個必食推介,大大份仲要入口即溶同勁有牛味🤤🤤鍾意食牛嘅千祺唔好錯過。
最後將吸收晒啲蒸氣鍋精華嘅湯飲埋佢🤩🤩咁就perfect池啦🤗😝